Koninklijke erepenning

Inschrijving geopend voor de Lighthouse Award 2016

vuurtoren Westkapelle.jpgNL vlag op baksteen muur-smal.jpgvuurtoren Westkapelle-smal.jpg
 
Stichting Lighthouse Fonds roept professionals in de bouwsector op een partij of project aan te melden voor de Lighthouse Award 2016. Deze tweejaarlijkse prijs van de Lighthouse Club Nederland honoreert een persoon, project of organisatie die een buitengewone bijdrage levert aan de ontwikkeling van de bouwsector. Men kan zichzelf, zijn organisatie, een project, of anderen aanmelden. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro.

De Lighthouse Award zet een persoon of organisatie in de schijnwerpers die een bijzondere bijdrage levert of heeft geleverd op het gebied van architectuur, bouwconstructie, installatie, renovatie, ruimtelijke ontwikkeling, vastgoedontwikkeling of op bestuurlijk vlak. De beschrijving van het project, de organisatie of de persoonlijke verdienste moet duidelijk maken waarom dit een winnaar is. Ook de relevantie voor de bouw, het bijzondere van de bijdrage en de toekomstgerichtheid tellen.

Inschrijving sluit 31 januari 2016
Iedereen komt in aanmerking de Lighthouse Award te winnen, zowel leden van de Lighthouse Club, als niet-leden. Wie mee wil doen stuurt zijn inschrijving naar secretaris@lighthouseclub.nl. De inschrijvingstermijn sluit op 31 januari 2016. De Award wordt tijdens de jaardag van de Lighthouse Club op 21 april 2016 in Maastricht uitgereikt.

Jury Lighthouse Award
De jury van de Lighthouse Award beoordeelt de inzendingen op kennisniveau, innovativiteit, duurzaamheid, samenwerking en op maatschappelijke, culturele, of bestuurlijke relevantie. De jury bestaat uit vijf personen, die lid zijn van de vereniging:
- Ingrid de Boer (algemeen directeur Woonbedrijf)
- Antje de Groot (directeur Trebbe Oost & Noord)
- Yvonne Vijverberg (klantgroepmanager Rijksvastgoedbedrijf)
- Harry Klunder (architect IAA Architecten)
- juryvoorzitter Henk van de Wiel (voorzitter Lighthouse Fonds)

Uit de inzendingen kiest de jury 3 nominaties. De winnaar krijgt een Award en een geldbedrag van 5.000 euro. De andere twee genomineerden krijgen een eervolle vermelding en een geldbedrag van 1.000 euro.

Eerdere bouwprijzen in 2011 en 2013
De prijs is in 2011 voor het eerst uitgereikt aan prof.dr.ir. Jos Lichtenberg, die de prijs kreeg voor zijn oeuvre op het gebied van duurzaam en innovatief bouwen. In 2013 - toen nog Lighthouse Bouwprijs geheten - won Stichting Makkers in de Bouw vanwege de inzet voor cultuurverandering van rakkers- naar makkersgedrag in de bouw.

Meer over meedoen aan de Award


oktober 2015

Inschrijving geopend voor de Lighthouse Award 2016

Terug naar overzicht