Koninklijke erepenning

Jacqueline de Nood-Paree van LHC Zeeland eerste Powerwuuf

J. de Nood powerwuuf 2015.jpgImage_20229484
 
Jacqueline de Nood-Paree mag zich sinds dinsdag 24 november Powerwuuf noemen, de eerste nog wel! Op het Powerwuuf Event in Goes waren 10 vrouwen genomineerd. Met een pitch over hun bedrijf gingen ze op voor deze verkiezing van de Zeeuwse zakenvrouw van het jaar. Jacqueline is lid van LHC departement Zeeland en won overtuigend met haar pitch welke uitdagingen je als ondernemer tegenkomt.

‘Een Powerwuuf is een vrouw helder en daadkrachtig op inhoud, tegelijk zacht, wijs en empathisch op de intermenselijke relatie’, zo schrijft de website Powerwuuf. Powerwuuf is door een aantal ondernemers opgezet om vrouwelijke Zeeuwse ondernemers te ondersteunen bij de uitdagingen van het ondernemerschap. In de provincie Zeeland is 40% van de ondernemers vrouw. Het is de bedoeling van Powerwuuf een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

Vrouw in de bouw
De jury prees Jacqueline voor haar creativiteit. “Ze kan heel mooi verwoorden welke uitdagingen je tegenkomt in het ondernemerschap. Dat is absoluut nodig. Ze heeft kennis en kunde, overtreft zichzelf steeds weer en behaalt ook nog eens resultaten,” aldus jurylid Jolijn Reinhoudt van de Kamer van Koophandel. Jacqueline de Nood valt als vrouw op in de bouw. “Dat doe ik door aandacht te schenken aan communicatie, leiderschap en samenwerken. Eigenlijk een beetje de ‘vrouwelijke’ softe thema’s. Maar het levert wel harde pegels op.”

Opboksen
De bokssport is grafisch en tekstueel het thema van Powerwuuf. De pitch was in een boksring.
Veel vrouwen moeten nog steeds opboksen tegen uitdagingen in het ondernemerschap én om een plek te veroveren in een mannenwereld. De award voor de eerste Zeeuwse zakenvrouw van het jaar werd uitgereikt door de Goese wethouder Loes Meeuwisse.

Meer effectiviteit en betrokkenheid
Communicatie, leiderschap en samenwerken lopen als een rode draad door Jacqueline’s werk. Als ‘De TeamEngineer’ helpt ze bouw- en bouwgerelateerde bedrijven met het verbeteren van de effectiviteit, de betrokkenheid en het resultaat, met effectieve communicatie, constructief leiderschap en intensief samenwerken. Kijk op haar website voor meer informatie over Jacqueline en haar aanpak.

Twee zakenvrouwen in departement
Heel bijzonder: departement Zeeland heeft dit jaar twee zakenvrouwen als lid. Danny Hollestelle werd dit voorjaar benoemd tot Zakenvrouw van het Jaar 2015. En deze maand werd Jacqueline de Nood-Paree de eerste Powerwuuf, oftewel de Zeeuwse Zakenvrouw van het Jaar.

foto: Organisator Petra van der Pool, wethouder Loes Meeuwisse en Jacqueline.november 2015

Jacqueline de Nood-Paree van LHC Zeeland eerste Powerwuuf

Terug naar overzicht