Koninklijke erepenning

Prefabmodules voor zorg, studenten, recreatie en migranten

Leon de Kok ondertekend Pledge voor de Zorg.jpgLeon de Kok ecreatiewoningen casco totaal.jpgLeon de Kok.jpgLeon de Kok-prefabmodule.jpg
 
Afgelopen oktober brachten de leden van departement West-Brabant een bezoek aan de zorgmodule van CascoTotaal: 3D-Betoncasco. Dit is een slimme en vernieuwende prefabbouwmethode die in de fabriek plaatsvindt. De zorgmodule heeft een vrije indeling die aangepast kan worden op basis van de zorgvraag van de opdrachtgever.

Betonnen legoblokken
Voorafgaand aan het bezichtigen van de zorgmodule lichtte directeur Leon de Kok, lid van departement West-Brabant, het principe van 3D-Betoncasco toe: “We verdelen de te realiseren woning of ruimte in modules, betonnen ‘legoblokken’ die eenvoudig te koppelen en ontkoppelen zijn. Deze modules vervaardigen we uit een mal. De aannemer, die eindverantwoordelijk is voor het bouwproject, bouwt de modules in onze fabriek af en monteert ze op locatie. Uniek aan dit bouwconcept is onze industriële benadering. De modules worden voor negentig procent in de fabriek, onder geconditioneerde omstandigheden vervaardigd. Dit is letterlijk lopendebandwerk, dat continu doorgaat. Verletdagen kennen we niet!”

Vrijheid in ontwerp, architectuur en materialen
Elk nieuw bouwproject wordt door CascoTotaal als maatwerk beschouwd. De modules bieden veel keuzevrijheid. Vanwege de stabiliteit in de voor- en achtergevel zijn de modules vrij indeelbaar en de buiten- en binnenafwerking zijn vrij te kiezen.

Voor zorg, studenten, recreatie en migranten
CascoTotaal biedt met een maatwerkunit achter het woonhuis een oplossing voor mensen die aan bed gekluisterd zijn en/of minder mobiel zijn. 3D-Betoncasco kan ook ingezet worden voor bijvoorbeeld recreatiewoningen en studentenhuisvesting, huisvesting voor arbeidsmigranten of huurwoningen voor corporaties.

Pledge voor de zorg
CascoTotaal heeft de ‘pledge’ voor de zorg in Nederland ondertekend. Daarmee committeert het bedrijf zich om hulpbehoevende patiënten een zo’n comfortabel mogelijke oplossing te bieden om thuis te blijven wonen. Met een pledge verbinden organisaties zich aan de doelen van het Nationaal Programma Preventie Alles is Gezondheid... en beloven zij gerichte en concrete activiteiten te ondernemen.
Bekijk alle pledges

Meer lezen
Meer informatie over de bouwmethode en de mogelijkheden staan op www.cascototaal.com


Op de foto Leon de Kok, directeur van CascoTotaal.

november 2015

Prefabmodules voor zorg, studenten, recreatie en migranten

Terug naar overzicht