Koninklijke erepenning

Contacten verstevigen tijdens interdepartementale bijeenkomsten

congreszaal.jpgcongreszaal-kl.jpg
 
Op 24 februari 2016 organiseren 4 departementen een interdepartementale bijeenkomst in Venray. Een interessant programma wordt opgetuigd om de banden in Zuidoost Nederland te verstevigen. Het landelijk bestuur van de Lighthouse Club stimuleert departementen samen bijeenkomsten te organiseren en ondersteunt hen daarbij financieel.

Bijeenkomsten van twee of meer departementen samen kunnen rekenen op een financiële bijdrage van het landelijk bestuur, vertelt Gerard Troost, lid van het landelijk bestuur van de Lighthouse Club. “Onze vereniging is een club van autonome departementen die regionaal zijn georganiseerd. Ieder heeft zijn eigen jaarprogramma met inhoudelijke avonden, excursies, reizen en andere uitjes. Daardoor leert men elkaar in de eigen regio goed kennen. Uit eigen ervaring weet ik dat er zo vele succesvolle samenwerkingsverbanden ontstaan.”

Kruisbestuiving faciliteren
De Lighthouse Club is een vereniging met circa 1.300 leden die direct of indirect betrokken zijn bij bouw, vastgoed en installatietechniek, georganiseerd in 36 departementen. Meest in Nederland, maar ook twee overzee en één in Duitsland. Men treft elkaar op de landelijke jaardag met algemene ledenvergadering en op sportieve evenementen als golfdagen. Iedereen kan elkaar ook vinden via de online ledendatabase. Gerard Troost: “om contacten nog meer te faciliteren ondersteunt het landelijk bestuur de bijeenkomsten van twee of meer departementen gezamenlijk met een financiële bijdrage. Met als doel nog meer ontmoetingen mogelijk te maken en kruisbestuiving te faciliteren. Gerard Troost is blij dat de Lighthouse Club de departementen op deze manier tegemoet komt. “Ik hoop dat er veel departementen gebruik van gaan maken.”

Bijeenkomst Zuidoost-Nederland
Op 24 februari 2016 organiseren de departementen Rivierengebied, Limburg, De Peel-Maasvallei en Eindhoven een gezamenlijke bijeenkomst in Venray, belangrijke logistiek hotspot van ons land. Ruim 130 leden zijn uitgenodigd. Op het programma staan inleidingen van enkele externe sprekers, een bedrijfsbezoek en korte inleidingen van de landelijk voorzitter Joost van Kimmenaede en voorzitter Lighthouse Fonds Henk van de Wiel.
Op de site stond al eerder een terugblik op een gezamenlijke bijeenkomst in Rotterdam. De departementen Zeeland, Rotterdam Europoort en Drechtsteden organiseerden op 8 oktober 2015 een interdepartementale bijeenkomst op de campus van RDM Rotterdam.


januari 2016


Contacten verstevigen tijdens interdepartementale bijeenkomsten

Terug naar overzicht