Koninklijke erepenning

Limburg kiest derde industriële revolutie als rode draad jaarprogramma

leden dept Limburg3.jpgdiner dept Limburg.jpgleden dept Limburg4b.jpgToine van Casteren.jpg
 
Tijdens de stijlvolle nieuwjaarsbijeenkomst van departement Limburg in januari, werd de voorzittershamer overgedragen aan Claudia Reiner. Het departement trapte er haar jaarprogramma af, met als rode draad de derde industriele revolutie. Vanuit het zuiden gaan we dit jaar meer horen; in Maastricht organiseert het departement de landelijke Jaardag en de afgetreden departementsvoorzitter Toine van Casteren wordt dan benoemd tot landelijk voorzitter. En daar bovenop: Limburg viert in 2016 het 50-jarig jubileum!

Het ledenbestand van departement Limburg is een weerspiegeling van de volledige breedte van de bouwketen, vertelt de kersverse voorzitter Claudia Reiner. In het dagelijks leven is ze eigenaar van installatiebureau Caris & Reiner in Sittard. Ze is tevens voce-voorzitter van Uneto-VNI. "Er is veel veranderd de afgelopen vijf decennia. De wereld om ons heen verandert en de klant verandert mee. De bouwkolom en aanpalende sectoren zijn in transitie."
Maatschappelijke opgaven binnen het domein van energie, zorg, klimaat en circulaire economie houden bouwpartijen bezig. Thema’s zoals nieuwe technieken, nieuwe businessmodellen, andere samenwerkingsvormen domineren van de hoogste regionen tot de werkvloer van organisaties. Als thema van dit jaar koos departement Limburg daarom, geheel passend binnen het adagium ‘aliis cum humanitate’: ‘Het tijdperk van de derde industriële revolutie, met als onderscheidend vermogen de mens’.

Doorkijk programma
In februari staat het onderwrpen 'Kantoren vol Energie' op de agenda. Wytze Kuijper, transitiestrateeg en programmamaker toekomstbestendige steden en ondernemerschap, presenteert namens het Kantoor vol Energie team over het programma dat vanuit Energiesprong loopt om duurzaamheid in de bedrijfshuisvesting aan te jagen.

Langer thuiswonen is een van de grote uitdagingen in de bouw- en vastgoedsector. Dit kan niet zonder ondersteuning door moderne technologie. Dat staat centraal in de presentatie in maart door dr. ir. Joost van Hoof van Fontys Expertisecentrum Gezondheidszorg & Technologie. Technologie in zorgvastgoed staat deze avond centraal.

The Internet of Things
Eind van het jaar praat Rudirick de Jong van Electrostyling de leden bij over The internet of Things: over smart cities, smart homes, smart living. Apps, gadgets en heel veel techniek maken het leven eenvoudiger. Wat is de rol van ketens en de bouwkolom in de ontwikkelingen van smart integrated systems voor de gebouwde omgeving en de verschillende marktsegmenten? Hoe bereik je een consument of vastgoedbezitter? Dit thema heeft alle ingrediënten voor een interessante avond. Be Smart, be ready is het motto van deze bijeenkomst.


Bij de foto's:
Stijlvolle groepsfoto voor kasteel Hattem in Roermond
Diner met partners
Scheidend departementsvoorzitter Toine van Casteren


februari 2016

Limburg kiest derde industriële revolutie als rode draad jaarprogramma

Terug naar overzicht