Koninklijke erepenning

Jaardag LHC 2016 in bourgondisch Maastricht

Neercanne.jpgapostelhoeve.jpgBonnefantenmuseum-smal.jpgNeercanne-smal.jpgtunnel a2-2.jpg
 
Op 21 april 2016 vormt Maastricht het decor voor de jaardag en de ALV van de Lighthouse Club. Aangezien departement Limburg dit jaar ook haar 50-jubileum viert en de potentiele volgende landelijke voorzitter uit haar gelederen komt, geeft dit de jaardag een extra accent. Met veel plezier heeft departement Limburg een mooi programma in de steigers gezet. Gastvrij en stijlvol zijn kernwaarden van de provincie Limburg; ontvangst, vergadering en diner vinden plaats in het barokkasteel Château Neercanne. En er is keuze uit maar liefst 3 excursies.

Departement Limburg verwelkomt u tussen 11.30 en 12 uur. Na een aangeklede broodjeslunch begint de algemene ledenvergadering om 13 uur. Tijdens de vergadering wordt de nieuwe landelijk voorzitter gekozen. Tevens worden de nominaties en de winnaar van de Lighthouse Award 2016 bekendgemaakt. Er zijn in totaal 21 voorstellen ingediend, van zeer uiteenlopende signatuur en alle van hoog niveau. Gejureerd wordt door 5 LHC-leden.

Ondertussen bezoeken de partners de naastgelegen Jezuïetengrotten. Dit is een onderaards musem in de Cannerberg en één van de mooiste bewerkte kalksteengroeven ter wereld. Tussen 1860 en 1960 trokken scholastieken en theologanten van de Jezuïetenorde op hun vrije woensdagmiddag de groeve in om er ontspanning te zoeken na de studie. We bezoeken de kapel, de sprookjesgang en de recreatieruimte. Houd rekening met stevig schoeisel en een warme jas.

Ondertunneling A2 Maastricht
Na de theepauze is er keuze uit maar liefst 3 excursies: een projectbezoek aan de A2-ondertunneling in Maastricht, een bezoek aan de wijngaard en wijnkelders van de Apostelhoeve met proeverij en een bezoek aan het Bonnefantenmuseum in Maastricht.
Dwars door Maastricht wordt de Koning Willem-Alexander tunnel gebouwd. Het is de eerste dubbellaags tunnel in Nederland. Onder rijdt het doorgaand verkeer en het bovenste niveau is voor lokaal verkeer dat in Maastricht of de regio moet zijn. Op dit moment vindt de afronding plaats van de bouw van de 2.300 m lange tunnel. 80% van het huidige verkeer gaat straks onder de grond, waardoor bovengronds een woonerfklimaat ontstaat.

Bezoek Apostelhoeve of Bonnefantenmuseum
De Apostelhoeve is een van de bekendste wijngaarden van Nederland, gelegen in het zuidoosten aan de rand van Maastricht. Het is Nederlands oudste en grootste wijndomein, ruim 8 hectare groot. Het levert zes droge witte en twee mousserende wijnen. Bezocht worden de wijngaarden en de wijnkelders. Een proeverij sluit het bezoek af.
Ook kan het Bonnefantenmuseum in Maastricht worden bezocht. Het gebouw is van de Italiaanse architect Aldo Rossi en schittert aan de skyline van Maastricht. Markant is de met zink beklede koepeltoren van het museum, de befaamde cupola. Onder leiding van een gids maken we een tour langs de diverse exposities.

Château Neercanne
Ontvangst, vergadering en diner vinden plaats in Château Neercanne, een 17e eeuws barokkasteel, gelegen op de grens met België. Neercanne is het enige terrassenkasteel in Nederland, gebouwd op een kunstmatig aangelegd terras tegen de helling van de Cannerberg.

De excursies duren van 15 tot 18 uur. Na terugkomst drinken we een gezamenlijk aperitief in de wijnkelder van het kasteel. We ontvangen Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, als gast bij het avondprogramma.
De jaardag duurt tot 21 uur. De inschrijving sluit op 6 april. Inschrijven is mogelijk na inlog op de site. Er verschijnt een popup scherm om aan te melden.

Adres: Château Neercanne | Cannerweg 800 | 6213 ND Maastricht


Februari 2016


Jaardag LHC 2016 in bourgondisch Maastricht

Terug naar overzicht