Koninklijke erepenning

Waardering Bouwend Nederland voor initiatief LHC

Legospel 2029InnovatieWedstrijdBNL.jpgLegospel 2029InnovatieWedstrijdBNL-sm.jpg
 
Op donderdag 2 juni 2016 heeft LHC departement Utrecht wederom de bouwgame gespeeld op de TU Delft. In het kader van Dag van de Bouw was daar een wedstrijd uitgeschreven voor bouwinnovaties door Technasia uit geheel Nederland. De 8 beste ideeen werden die dag bekeken en gejureerd. Onze bouwgame is er gespeeld door leerlingen van HAVO 4 en VWO 5. Ook voorzitter Bouwend Nederland Maxime Verhagen was aanwezig en sprak zijn waardering uit over dit initiatief.

Doel van het scholenproject is leerlingen van de 4e klas HAVO en 5e klas VWO te enthousiasmeren voor de bouw in brede zin. Een projectgroep van het departement Utrecht van de Lighthouse Club heeft gezocht naar een manier om scholieren kennis te laten maken met burgerlijke- en utiliteitsbouw, met civiele techniek en met installatietechniek. Enerzijds uit het ideële oogpunt om de bouw voor de toekomst te promoten. Anderzijds om het gat tussen theorie en praktijk te dichten.

Kennismaken met de bouw
De scholieren maken kennis met de wereld van de bouw, door ze ’s ochtends in kleine groepjes eerst zelf een kleinschalig bouwproject te laten uitvoeren en ’s middags mee te nemen op excursie naar een echt bouwproject. Leerlingen beginnen ’s ochtends in groepen van vier aan de bouw van een brug of een huis. De brug is een vrije opdracht, het huis wordt gebouwd aan de hand van bouwtekeningen. Om te bekijken hoe het laten uitvoeren van een kleinschalig bouwproject door scholieren gaat, zijn twee pilots gehouden.

Op de foto van links naar rechts: Ad van Luijt, manager bij Koop Bronbemaling BV, Pieter Weerd, directeur RIZ-Bouw, beide lid van de Lighthouse Club departement Utrecht. Rechts Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland.

De bouwgame is ook gespeeld tijdens de Week van de Bouw


juni 2016


Waardering Bouwend Nederland voor initiatief LHC

Terug naar overzicht