Koninklijke erepenning

Lighthouse Award eert verandering en innovatie in bouw en vastgoed

waterplein 3 - J. Bouwhuis.jpg01_Aanbregen Basilisk ER7 herstelmiddel-sm.jpgLH Award winnaar 2016 SPARK.jpgwaterplein 2 - J. Bouwhuis-sm.jpg
 
De Lighthouse Award evolueert met de editie 2017 van een tweejaarlijkse naar een jaarlijkse prijs. Omdat verandering en innovatie een permanente rode draad is geworden in de gehele sector, wordt de Award vanaf 2017 jaarlijks uitgereikt. De Lighthouse Club zet ideeen, projecten, initiatieven en oplossingen die bijdragen aan verandering en innovatie graag in de spotlights. De Award wordt georganiseerd door de stichting Lighthouse Fonds. Er is een geldbedrag aan verbonden van 5.000 euro. De inschrijving is geopend!

Stichting Lighthouse Fonds daagt ook dit jaar professionals, start-ups, scale-ups en grown-ups uit om zich aan te melden voor de Lighthouse Award 2017. Uitgangspunt is als persoon, project of organisatie een buitengewone bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de bouw- en vastgoedsector. Daarbij is de definitie breed; het kan gaan over architectuur, bouwconstructie, installatie, renovatie, transformatie, ruimtelijke ontwikkeling, vastgoedontwikkeling, of bestuurlijke vernieuwing.
Omdat verandering en innovatie een permanente rode draad is geworden in de gehele sector, wordt de Award vanaf 2017 jaarlijks uitgereikt. Voorheen was het een tweejaarlijkse prijs.

Inschrijving sluit 17 februari 2017
Iedereen komt in aanmerking de Lighthouse Award te winnen, zowel leden van de Lighthouse Club, als niet-leden. De inschrijvingstermijn sluit op 17 februari 2017. De Award wordt tijdens de jaardag van de Lighthouse Club op 13 april 2017 in de regio Rotterdam uitgereikt. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro. Meer informatie over de Award en deelname op de website.

SPARK Talent winnaar Lighthouse Award 2016
SPARK Talent won de Lighthouse Award 2016 uit maar liefst 21 inzendingen omdat het volgens de jury de toekomst van de bouw totaal kan veranderen. SPARK verbindt young professionals uit verschillende sectoren en stimuleert vernieuwing in de bouw. Twee eervolle vermeldingen en een bedrag van 1.000 euro gingen naar het zelfherstellende beton Basilisk en naar het Waterplein in Tiel.

Inspiratie
Wilt u in de voetsporen treden van eerdere winnaars zoals prof. dr. ir. Jos Lichtenberg, Stichting Makkers in de Bouw en SPARK Talent? Laat u inspireren door het filmpje waarin de 3 genomineerden uit 2016 aan het woord komen.

Bij de foto’s

Booy Rodermond en Jorrit Hijl van winnaar SPARK Talent met de oorkonde Lighthouse Award 2016 en kunstwerk van Marijke de Goey.

Het zelfherstellende beton Green-Basilisk is een grote vooruitgang in de bouw en kreeg een eervolle vermelding van de Lighthouse Award-jury in 2016. Het waarborgt de duurzaamheid van gebouwen.

De gemeente Tiel kreeg in 2016 een eervolle vermelding met het Waterplein. Dit project heeft naast een oplossing voor wateroverlast, een goede buurtfunctie.


oktober 2016


Lighthouse Award eert verandering en innovatie in bouw en vastgoed

Terug naar overzicht