Koninklijke erepenning

Eervolle vermelding Award 2016 gaf extra aandacht en publiciteit

uitreiking LH Award 2016 - Basilisk.jpg01_Aanbregen Basilisk ER7 herstelmiddel-sm.jpg02_HealedCrack-smal.jpguitreiking LH Award 2016 - Basilisk-2.jpg
 
Project engineer Jordy Kern van start-up Basilisk nam vorig jaar de eervolle vermelding van de Lighthouse Award 2016 in ontvangst voor het zelfherstellende beton Basilisk. 2016 was voor het bedrijf een succesvol jaar, want het bereikte ook de 3e plaats in de MKB Innovatie Top 100. Al die extra aandacht en publiciteit deden het bedrijf én het product goed. Zo goed dat de gewonnen 1.000 euro nog steeds niet is besteed aan een bedrijfsuitje!

Basilisk is beton dat zichzelf op natuurlijke wijze laat herstellen van binnenuit. Het procedé ‘healing agent’ is een revolutionaire uitvinding van de TU Delft waaraan 10 jaar is gewerkt.
Over de inzending zei de jury: 'Het product is zeer innovatief. Zelfherstellend beton is een grote vooruitgang in de bouw. Het waarborgt de duurzaamheid van gebouwen. Het reparatiemiddel voor bestaande gebouwen maakt hergebruik van verouderde panden mogelijk. Extra positief is dat dit product al wordt gebruikt, de resultaten positief zijn en de ontwikkeling doorgaat.'

Nog geen tijd voor bedrijfsuitje
Het was de bedoeling de gewonnen 1.000 euro een sociale bestemming te geven, blijkt uit ons telefoontje met Jordy Kern. “We wilden er een bedrijfsuitje van organiseren, maar door de drukte is dat er gewoon nog helemaal niet van gekomen.” De start-up is onverminderd ondergedompeld in technische en organisatorische drukte om Basilisk uit te rollen. Ook internationaal, vertelt Jordy, “we zijn de afgelopen maanden druk geweest met dealerschappen in Azië. Ze willen het daar graag op de markt brengen.”

Reparatiepasta voor vloeren
Ook producttechnisch zijn er nieuwe ontwikkelingen. “We zijn bezig met een cementgebonden reparatiepasta voor vloeren”, vertelt Jordy. “Deze heeft dezelfde eigenschappen als de andere selfhealing producten. Maar bovenop de functionele eigenschappen is dit product ook een esthetische oplossing. Het dicht namelijk tot het oppervlak toe af. We doen er nu de eerste proefprojecten mee.”

MKB Innovatie Top 100
In 2016 scoorde Basilisk ook in de MKB Innovatie top 100 van de Kamer van Koophandel hoog. Ook hier geen winnaar, maar wel de 3e prijs. Voor een wedstrijd waar veel organisaties in veel branches aan meedoen is dit een geweldig resultaat! Beide verkiezingen leverden het bedrijf enorm veel aandacht en publiciteit op, aldus Jordy.

Hier lees je meer over de 3e prijs bij de MKB Innovatie Top 100
Meer informatie over Basilisk

Op de foto Jordy Kern met collega tijdens de uitreiking van de Lighthouse Award 2016 in Maastricht.

Hier vind je alle informatie over meedoen aan de Lighthouse Award 2017

Februari 2017


Eervolle vermelding Award 2016 gaf extra aandacht en publiciteit

Terug naar overzicht