Koninklijke erepenning

Projectbezoek Zorgcentrum 'Zware plaatwerkerij' te Vlissingen

plaatwerkerij.jpg
 
Interdepartementale samenwerking tussen departement Betuwe en departement Zeeland.

Peter Morsink en Henk van de Wiel, twee leden van departement Betuwe, rijden met grote regelmaat heen en weer tussen Tiel en Vlissingen naar voormalige scheepswerf De Schelde. Vandaag zijn wij hen gevolgd om het project te bezoeken waar zij beiden al jaren bij betrokken zijn: Het ombouwen van de oude fabriekshal 'de Zware Plaatwerkerij' tot een ruim opgezet zorgcentrum.

Vorig jaar hebben Peter en Henk hun project tijdens een ledenbijeenkomst al aan ons gepresenteerd, waarbij we werden uitgenodigd om het project ook daadwerkelijk te komen bezoeken.

Wij hebben vanwege de ligging van het project contact gezocht met de voorzitter van departement Zeeland, waarna het balletje is gaan rollen en wij uiteindelijk op 29 mei zijn afgereisd richting Vlissingen.

Wij werden verwelkomt door Peter met een goed verzorgd welkomstdrankje. Helaas was van beide voorzitters alleen de voorzitter van Zeeland aanwezig namelijk Danny Hollestelle. Danny sprak kort de circa 35 deelnemers toe (ca. 10 dep. Betuwe en ca. 25 dep. Zeeland) en bedankte Peter voor zijn gastvrijheid.

Na een korte presentatie zijn we in groepen door het gebouw geleid, waarbij veel ruimte was om vragen te stellen en om alles te bekijken. Bijzonder was het om te zien dat aanvankelijk eerst een soort van proefopstelling van 1 kamer is gebouwd en dat veel, vaak ter plekke, is uitgedokterd.

Het project wordt in opdracht van WVO Zorg uitgevoerd en bestaat uit seniorenappartementen maar ook uit ruime kamers voor somatische en psychogeriatrische patiënten. Kenmerkend voor het project is dat naast het behouden van het oude industrieel erfgoed veel aandacht is uitgegaan naar de toekomstig te verlenen zorg. De kamers zijn ruim van opzet en zijn allen voorzien van persoonsdraagliften waardoor het voor het personeel gemakkelijk is om patiënten tot in iedere hoek van het appartement te tillen. De appartementen zijn deels gemaakt in de oude Plaatwerkerij en deels in de omliggende nieuwbouw.

Na de bezichtiging hebben we op een van de mooiste plekjes van Vlissingen, hotel restaurant Arion, van een heerlijk diner genoten. De aanwezigheid van veel gezellige mensen, het fantastisch uitzicht op de Westerschelde, de ondergaande zon en de dichtbij passerende zeeschepen vormden een mooie afsluiting van een bijzonder projectbezoek.

Projectbezoek Zorgcentrum 'Zware plaatwerkerij' te Vlissingen

Terug naar overzicht