Koninklijke erepenning

Schrijf je in voor de Lighthouse Award 2018

award2018.jpg
 
Op 19 april 2018 wordt voor de derde keer de Lighthouse Award uitgereikt. Deze prijs vormt, net als de Lighthouse Club zelf, een verbindende factor in de bouw- en vastgoedsector. Het doel is mensen, op regionaal en landelijk niveau en vanuit de hele sector, met elkaar te verbinden en aan te zetten tot duurzame innovatie. Deze keer wordt de Lighthouse Award uitgereikt in Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van 2018. Het culturele jaar staat in het teken van dromen najagen door middel van (culturele) kruisbestuiving. Een thema dat helemaal past bij de Lighthouse Award!

Mengen van kennis en disciplines

De Award is een mooi middel om te laten zien welke innovatieve en duurzame ontwikkelingen er in de bouw- en vastgoedsector ontstaan, zowel binnen de Lighthouse Club als daarbuiten. “We laten nieuwe leden graag zien, hoe betrokken we zijn bij de sector en wat voor moois dat oplevert”, aldus landelijk voorzitter Toine van Casteren.

“We willen daarmee inspireren en op die manier ook zorgen voor een jongere en meer diverse aanwas binnen de Lighthouse Club. Uiteindelijk is het diversiteit en het mengen van kennis, disciplines en bloedgroepen waaruit de mooiste innovaties ontstaan.”

Moed, creativiteit en verbeelding

De komende editie van de Lighthouse Award wordt uitgereikt in de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018: Leeuwarden. Friesland steekt in 2018 zijn kop boven het maaiveld uit en laat zijn eigenwijze manieren aan de wereld zien. De Friezen laten zien hoe ze het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achterlaten voor de generaties die nog komen.

Ons tijdperk verandert. De wereld is groter, de samenleving meer divers. Het vergt een flinke dosis moed, creativiteit en verbeelding om met die veranderingen om te gaan. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel van het culturele jaar. Fryslân 2018 gaat over dromen najagen door middel van kruisbestuiving. Volgens Jeroen Rijnhart, voorzitter van Lighthouse Club departement Friesland is dat zeker ook van toepassing op de bouw- en vastgoedsector: “Je kunt in je eentje wel heel hard lopen, maar als je ver wilt komen moet je samenwerken.”

Winnaar 2017: Cubicco

Dat weet ook Cubicco, de winnaar van de Lighthouse Award 2017. Met hun slimme, innovatieve en modulaire bouwsysteem zijn ze de afgelopen 7 jaar uitgegroeid tot een bedrijf dat ook overzees actief is en waar grotere bouwers en ontwikkelaars graag mee samenwerken. Het door Cubicco ontwikkelde woonconcept biedt betaalbare, energieneutrale en levensloopbestendige woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Hiermee wordt ingespeeld op actuele trends als individualisering, duurzaamheid en vergrijzing.Lighthouse Award als verbindende factor

De Lighthouse Award verbindt mensen met elkaar en krijgt in de volle breedte van de bouw- en vastgoed aandacht. De
Stichting Lighthouse Fonds stelt voor de winnaar een geldbedrag van 5.000 euro beschikbaar en voor twee eervolle vermeldingen 1.000 euro. Zit je bij de laatste drie geselecteerde inzendingen, dan krijgt jouw inzending speciale aandacht op de jaardag op 19 april 2018. Bovendien profiteer je als finalist van promotie op de Lighthouse Club website en vele andere mediakanalen.Schrijf je in voor de Lighthouse Award 2018
De Stichting Lighthouse Fonds daagt professionals uit om zich aan te melden. Alle personen, projecten of organisaties die een buitengewone bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de bouw- en vastgoedsector zijn van harte welkom om zich aan te melden.

Wil je nu al zekerstellen dat de jury jouw inschrijving meeneemt in haar beraad? Of ken je een bedrijf of persoon waarvan je vindt dat deze weleens in de schijnwerpers mag worden gezet? De inschrijving voor de Lighthouse Award 2018 is geopend! Inschrijven kan tot en met 16 februari 2018. Klik hier voor meer informatie.

Schrijf je in voor de Lighthouse Award 2018

Terug naar overzicht