Koninklijke erepenning

LET OP! Datum inschrijving verlengd tot en met 31 maart 2018, UITNODIGING JAARDAG 19 APRIL 2018, LIGHTHOUSE CLUB NEDERLAND

leeuwarden-500x332.jpg
 
De Jaardag 2018 van Lighthouse Nederland vindt plaats op donderdag 19 april 2018 in Leeuwarden. Leeuwarden is dit jaar de Culturele Hoofdstad van Europa.

Het departement Friesland/Fryslân is vereerd deze bijeenkomst te mogen organiseren. Daarbij stellen wij u in de gelegenheid het nuttige èn het aangename te combineren in deze stad, die zeker in 2018 zeer speciaal is.

We vernemen graag voor 1 april of u (en uw eventuele genodigde) deelneemt. Daarbij vragen wij u ook om een keuze te maken uit drie programma’s, die tussen 16.00 en 18.00 uur plaatsvinden. Ten slotte kunt u aangeven of en waar u wilt parkeren en of u dieetwensen heeft.

Een groot deel van het programma vindt plaats in het Provinciehuis en het is heel bijzonder dat de Lighthouse Club de mogelijkheid krijgt hier bijeen te komen.

U kunt u aanmelden door in te loggen op de site www.lighthouseclub.nl

Wij hopen op een mooie dag en avond. Hopelijk tot dan!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Rijnhart, voorzitter Lighthouse departement Friesland/Fryslân
________________________________________

Programma
12.00-13.00 u: ontvangst met broodjeslunch

Locatie: Provinciehuis van Friesland/Fryslân, Tweebaksmarkt 52,Leeuwarden. Het Provinciehuis is midden in het historische centrum, op loopafstand van het treinstation.

U kunt parkeren in de parkeergarage van de provincie ( genaamd Nieuwe Oosterstraat) of de parkeergarage Hoeksterpoort, op een loopafstand van vijf minuten. Een uitrijkaart wordt aan u verstrekt.

NB 1: Er zijn in de nabijheid goede accommodaties om te overnachten. Indien u hier gebruik van wilt maken, kunt u contact opnemen met het LHC secretariaat voor suggesties.

NB 2: Tijdens de jaardag is de Statenzaal in het Provinciehuis voor ons beschikbaar. Dit is een historische zaal, waarvan de beschildering recent is gerestaureerd door het bedrijf van een van een van onze leden. U bent welkom om deze ruimte te bezoeken, waarin een deskundige (Harm Leegstra van schildersbedrijf Noordhoek) aanwezig is om u te vertellen over deze zaal en uw vragen te beantwoorden.

13.00-14.00 u: uitreiking Lighthouse Award 2018
14.00-15.00 u: jaarvergadering

Genodigden/introducees, die niet aanwezig zijn bij de uitreiking van de award en de vergadering, kunnen op een praam stappen en onder begeleiding van een gids een rondvaart maken, waarbij aandacht wordt besteed aan de bijzondere historische en culturele aspecten van de stad. Er gaat proviand mee aan boord.

15.00-16.00 u: borrel in het Provinciehuis
16.00-18.00 u: cultureel activiteitenprogramma

Het is een klein stukje lopen naar één van de drie volgende locaties:

1. Een bezoek aan de oude gevangenis De Blokhuispoort, waar u wordt rondgeleid. Dit complex heeft vele nieuwe functies en herbergt onder andere het hoofdkwartier van Culturele Hoofdstad 2018. Hier is ook de Chelsea Flower Show Garden van de vermarde kunstenares Claudy Jongstra te zien.

2. Het ontdekken van OBE. Dat is de naam van een splinternieuw gebouw aan de voet van de scheve kerktoren De Oldenhove. Hier is de beeldende kunst van Tim Etchells te bezichtigen. OBE is ontworpen door de Powerhouse Company uit Rotterdam en gebouwd door bouwbedrijf Lont van een van onze leden. Dit taalbelevingscentrum is het hart van het project Lân (Land) fan (van) Taal, een belangrijk onderdeel van het programma van Culturele Hoofdstad 2018. Wij zorgen voor een inspirerende rondleiding in en bij OBE.

3. Een rondleiding door de binnenstad van Leeuwarden door bijzondere gidsen. Natuurlijk staat ook daarbij het speciale van Leeuwarden, juist in 2018, centraal.

17.30-18.30 u: hapjes en drankjes op de avond locatie, De Blokhuispoort

Het avondprogramma is op een unieke plek, dehistorische binnen- of luchtplaats van De Blokhuispoort. Daar zal restaurant Proefverlof speciaal voor ons een restaurant bouwen en die avond exploiteren.

18.30-21.00 u: diner

U kunt, tussen de gangen door, naar een interessante spreker luisteren. Strafrechtadvocaat mr. Wim Anker zal vertellen over roemruchte gebeurtenissen, die plaatsvonden in de Blokhuispoort.

21.00 u: afronding jaardag door voorzitter LHC Friesland en voorzitter landelijk bestuur LHC


LET OP! Datum inschrijving verlengd tot en met 31 maart 2018, UITNODIGING JAARDAG 19 APRIL 2018, LIGHTHOUSE CLUB NEDERLAND

Terug naar overzicht