Koninklijke erepenning

Lighthouse Award 2019 in teken van toekomstbestendigheid leefomgeving

foto award vorig jaar.jpg
 
Binnenkort is zo ver! Vanaf januari kun je je weer inschrijven voor de nieuwe Lighthouse Award: dé prijs voor bijzondere bijdragen aan de ontwikkeling van de bouw- en vastgoedsector. De Lighthouse Award 2019 wordt op 5 april uitgereikt op de Neeltje Jans in Zeeland. Geheel in stijl met deze unieke locatie staat de Lighthouse Award deze keer volledig in het teken van de toekomstbestendigheid van de leefomgeving.

Iedereen, dus ook de bouw- infra en vastgoedsector, moet bewuster omgaan met het milieu. Klimaatverandering en de daardoor veranderende inrichting van de gebouwde omgeving is daarbij één van de grootste uitdagingen. Dat geldt zeker in een deltagebied als Nederland, waar hoogwaterbescherming een extra dimensie toevoegt.

Uitreiking 5 april 2019 op Neeltje Jans
Nederland ligt voor meer dan de helft onder de zeespiegel. De uitdaging om Nederland te beschermen tegen het (stijgende) water is dus niet nieuw. Al in 1954, direct na de watersnoodramp, startte de bouw van de Deltawerken. Nederlands grootste verdedigingssysteem tegen hoogwater is in 2013 uitgeroepen tot het meest prestigieuze waterbouwproject ter wereld.

De Oosterscheldekering is het beroemdste Deltawerk, met zijn beweegbare kering die bescherming biedt én de unieke natuur in stand houdt. Het voormalige werkeiland Neeltje Jans, tegenwoordig een natuurgebied, is het toneel van de uitreiking van de Lighthouse Award 2019.

Kennis bundelen voor innovatie
“Toekomstbestendig inrichten van de leefomgeving vraagt om visie, innovatie en flexibiliteit. Circulariteit is hierbij tegenwoordig een belangrijk thema”, aldus Godard Kloos, voorzitter van het Lighthouse Fonds. “De uitdagingen in de bouw- en vastgoedsector worden steeds complexer. Dit vraagt om een integrale en interdisciplinaire benadering. Om echt innovatief te zijn en meerwaarde te creëren moet je samenwerken en kennis bundelen.”

Winnaar 2018: woonlastenneutraal verduurzamen
De winnaar van de Lighthouse Award 2018 - woonlastenneutraal renoveren met het Asser servicekostenmodel - is ook het resultaat van intensieve samenwerking: “Voor dit bijzondere project zijn het financiële- en technische kader in elkaar geschoven”, aldus de trotse winnaars Bouwnext en Segon. “Het systeem betaalt zichzelf. Daarom kun je het grootschalig uitrollen en wordt woonlasten neutraal verduurzamen een voor iedereen een optie.”

Schrijf je in voor de Lighthouse Award 2019
Kloos: “De Lighthouse Award stimuleert innovaties en nieuwe samenwerkingsvormen. De winnaar krijgt een geldbedrag van 7.500 euro. Daarnaast is het een mooie manier om je organisatie te positioneren als koploper. De 3 genomineerden krijgen speciale aandacht op onze Jaardag op 5 april. Je profiteert van promotie naar de leden van de Lighthouse Club, hun bedrijven en andere prominenten uit de sector. Bij de uitreiking is ook landelijke en lokale pers aanwezig. Via verschillende mediakanalen krijg je een extra podium. Zo leg je een basis voor nieuwe samenwerking en mogelijkheden om je innovatie naar een hoger niveau te brengen.”

De inschrijving van de Lighthouse Award 2019 opent begin januari.

Kijk voor meer informatie op: www.lighthouseclub.nl/site/lighthousefonds/lighthouseaward.html


Lighthouse Award 2019 in teken van toekomstbestendigheid leefomgeving

Terug naar overzicht