Koninklijke erepenning

Jury Lighthouse Award 2019 weerspiegelt sectorbrede samenwerking

Jury-Lighthouse-Award-2018v1.jpg
 
Inschrijving verlengd tot 15 februari

De jury van de Lighthouse Award 2019 is bekend! Vijf professionals uit de bouw-, vastgoedsector beoordelen dit jaar de inzendingen op marktpotentie, creativiteit, duurzaamheid, voorbeeldwerking en innovatiekracht. Daarnaast kijkt de jury naar de specifieke relatie met het thema ‘klimaat(neutraal) ontwerp en de toekomstbestendigheid van de leefomgeving’. Op veler verzoek is de inschrijving voor de Lighthouse Award verlengd tot 15 februari. Je hebt dus nog een paar dagen om je concept aan te melden.

Sector breed vertegenwoordigd
We zijn er erg trots op dat het is gelukt om een jury samen te stellen die, net als de Lighthouse Club zelf, staat voor een sectorbrede samenwerking. Naast bouw en vastgoed zijn ook infra en architectuur vertegenwoordigd. De jury van de Lighthouse Award bestaat dit jaar uit:

Patricia van den Berge: directeur en conceptontwikkelaar bij Paras Concepts en lid van het organiserende Departement Zeeland. Paras Concepts ontwikkelt concepten die een kwaliteitsslag maken in bestaande gebouwen of een optimalisatieproces in nieuwbouw. Duurzaam ontwerp en de inkoop van duurzame producten zijn daarbij leidend. Growhomes en Modulinq zijn voorbeelden van demontabele en circulaire huisvestingsoplossingen die in eigen beheer zijn ontwikkeld.

Frank Segaar: architect en partner bij de Architekten Cie. Dit bureau wil duurzame omgevingen creëren voor de gebruikers, de gemeenschap en de cultuur waarbinnen het ontwerpen maakt. Architekten Cie. ontwerpt voor een langdurig leven. Aspecten als uitbreidbaarheid, losmaakbaarheid en veranderbaarheid zijn hierbij relevant. Eén van de vele bekende ontwerpen is het paviljoen CIRCL voor ABN-AMRO: een lichtend voorbeeld van duurzaam en circulair ontwerpen.

Olaf Lukkassen: senior adviseur van Rijkswaterstaat bij RWS NOVA. Rijkswaterstaat Nova verkent en ontwikkelt nieuwe dienstverlening. Het is de plek voor ontwikkelingen die vragen om een proeftuin, een onafhankelijke thuisbasis of op vernieuwing gericht advies. Vernieuwende werkwijzen, new business, sociale innovaties en nieuwe samenwerkingsvormen worden hier ontdekt, beproefd en bevorderd. Kortom, nieuwe inhoud op een andere manier.

Carl-Peter Goossen: directeur en ontwerpmanager bij Bouwnext en samen met SEGON de winnaar van de Lighthouse Award 2018. Bouwnext begeleidt integrale ontwerpprocessen, met specifieke kennis over duurzaamheid, energie, bouwtechniek en BIM. Een integrale visie optimaliseert het ontwerp, voor betaalbare, duurzame, comfortabele en gezonde gebouwen. Het Asser servicekostenmodel is een goed voorbeeld. Dit financieringsmodel helpt VvE’s appartementengebouwen te verduurzamen tegen gelijkblijvende maandlasten.

Cees van der Meer: directeur van KPO Planontwikkeling en bestuurslid van het Lighthouse Fonds. KPO Planontwikkeling is een zelfstandige projectontwikkelaar van verschillende soorten projecten, maar met het accent op woningbouw. Duurzaamheid wordt tegenwoordig met een hoofdletter geschreven: het is een geïntegreerd onderdeel van de planontwikkeling. Voor echt duurzame, gasloze of circulaire gebouwen moet ook de omgeving hierin worden meegenomen.

Schrijf je tot en met 15 februari in
Wil je jouw innovatie laten beoordelen door deze ervaren jury en kans maken op een geldbedrag van € 7.500 voor het winnende concept? Dan hebben we goed nieuws! Om iedereen de kans te geven om zijn inschrijving op tijd aan te leveren is de sluitingsdatum een paar dagen opgeschoven. Je hebt nog tot en met vrijdag 15 februari de gelegenheid om je concept in te zenden via: www.lighthouseclub.nl/site/lighthouseaward-2019.html

Jury Lighthouse Award 2019 weerspiegelt sectorbrede samenwerking

Terug naar overzicht