Koninklijke erepenning

Jaardag Lighthouse Club Nederland, vrijdag 5 april 2019

neeltje-jans.png
 
De jaardag wordt gehouden in Zeeland en wel op het voormalige werkeiland Neeltje Jans Neeltje Jans en de Oosterscheldekering vormen de scheidslijn tussen Noordzee en Oosterschelde en verbinden Schouwen-Duiveland en Walcheren.

Schrijf nu in door in te loggen op de website!


Neeltje Jans heeft zich na de opening van de kering ontwikkelt tot een ijkpunt van duurzaamheid en innovatie, hetgeen aansluit op het thema van deze jaardag. Denk daarbij aan windenergie, getijde-energie, zeewierteelt, hangcultuurmosselen en aan de feitelijke plek van deze jaardag, Deltapark Neeltje Jans.

Het programma is als volgt

10.00 uur
ontvangst en vergadering bestuur Lighthouse Club Nederland

12.00 uur-13.00 uur
ontvangst leden, genodigden en belangstellenden en lunchbuffet

13.00 uur-14.30 uur
manifestatie Awarduitreiking

14.30 uur-15.00 uur
koffiebreak

15.00 uur-16.30 uur
Algemene Leden Vergadering voor leden of het partnerprogramma

16.45 uur-17.45 uur
borrel en eventueel vaartocht Nationaal Park Oosterschelde

18.00 uur
Diner

Het partnerprogramma en de borrel met vaartocht is afhankelijk van de feitelijke weersomstandigheden op 5 april. Maar omdat in Zeeland altijd de zon schijnt bestaat er bij departement Zeeland geen enkele aarzeling om u een fantastische dag toe te zeggen.

Zelfs met wind en regen, voor u wellicht noodweer, voor ons een briesje met besproeiing van het gazon, is er op Deltapark Neeltje Jans een programma dat zich geheel binnen afspeelt. Van de totstandkoming van de deltawerken, tot ‘het zelf ervaren van die stormnacht van 1 februari 1953” en duurzaamheid en innovatie. Bij droog weer kan ook de publiekspijler van de Oosterscheldekering worden en het buitenterrein van Deltapark.

Uiteraard bestaat het diner in hoofdzaak uit Zeeuwse streekproducten, voor de visliefhebbers al het lekkers uit de Oosterschelde en voor de vleesliefhebbers het Zeeuwse rund. Ook vegetariërs komen aan hun trekken.

Omdat de jaardag op vrijdagmiddag plaatsvindt, geeft dat u en uw partner een mooie kans om de provincie Zeeland het weekend van 6 en 7 april verder te bezoeken.

Met Amadore hotels hebben wij een arrangement afgesproken voor het Arion hotel aan de boulevard van Vlissingen en het Arneville hotel in Middelburg. Daarnaast bestaat er voldoende andere verblijfsaccommodatie.

Naast uiteraard zon en zee kunt u dat weekend genieten van:

De oorsprong van de Westindische Compagnie in de steden Vlissingen en Middelburg met het Muzeeum en Uncle Beach (slag om de Schelde, dit jaar 75 jaar geleden) in Vlissingen en het Zeeuws Museum en de historische binnenstad van Middelburg, Walcherse kustplaatsen zoals Zoutelande, Westkapelle en Domburg en het watersnoodmuseum bij Ouwerkerk en het stadje Zierikzee.

Als de infrastructuur u niet loslaat is er de mogelijkheid de bouw van het nieuwe sluizencomplex in het kanaal Terneuzen-Gent te bezoeken in Terneuzen. Het bezoekerscentrum is die zaterdag open.

De route naar Terneuzen loopt dan via de havens van Vlissingen en de Westerschelde toltunnel. Onderweg staan er in de Vlissingse Buitenhaven enorme jackets (funderingen) voor de in de Noordzee te plaatsen windmolens.

Bijlage

Jaardag Lighthouse Club Nederland, vrijdag 5 april 2019

Terug naar overzicht