Koninklijke erepenning
 

Lighthouse Award

Cubicco winnaar Lighthouse Award 2017
Ook dit jaar zet de Lighthouse Club Nederland met de Lighthouse Award een organisatie of persoon in het zonnetje die een bijzondere bijdrage levert aan de ontwikkeling van de bouw- en vastgoedsector. Naast de award krijgt de winnaar een geldbedrag van 5.000 euro. De twee eervolle vermeldingen ontvangen ieder 1.000 euro.

Criteria voor inschrijving
De Lighthouse Award is bedoeld voor bijzondere prestaties op het gebied van architectuur, bouw, vastgoed, installatie, infrastructuur, ruimtelijk ontwikkeling, ontwerp, techniek of uitvoering in welke vorm dan ook. De relevantie voor de bouw- en vastgoedsector en de bijdrage een toekomstgerichte sector zijn belangrijke criteria. Het doel is mensen, op regionaal en landelijk niveau en vanuit de hele sector, met elkaar te verbinden en aan te zetten tot duurzame innovatie.

Kortom, de prijs wordt toegekend aan een bedrijf of persoon die op een bijzondere wijze bijdraagt aan:

• kennis, innovatie of transitie
• duurzaamheid, samenwerking en
• maatschappelijke, culturele of bestuurlijke relevantie van de bouw- en vastgoedsector

Inschrijving Lighthouse Award 2018
Wil je een innovatie of concept aanmelden voor de Lighthouse Award 2018? Of ken je een bedrijf of persoon waarvan je vindt dat deze weleens in de schijnwerpers mag worden gezet? Inschrijven voor de Lighthouse Award 2018 kan vanaf nu tot en met 16 februari 2018. Ga naar het inschrijfformulier.

Uitreiking op 19 april in de culturele hoofdstad van Europa
De organisatie van de Lighthouse Award ligt in handen van het Lighthouse Fonds. De uitreiking van de Award vindt plaats op de Jaardag van de Lighthouse Club. Deze keer is dat op 19 april 2018 in Leeuwarden, de Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. De Friezen grijpen het culturele jaar aan om te laten zien hoe ze het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achterlaten voor de generaties die nog komen. Cultuur is dus niet het doel, maar een middel om met kruisbestuiving dromen na te jagen. Dat thema past prima bij de Lighthouse Award.

Lighthouse Award 2017
Het vergt een flinke dosis moed en creativiteit om met de grote veranderingen in onze wereld en maatschappij om te gaan. Dat bewijst ook de winnaar van de Lighthouse Award 2017: Cubicco. Dit is een innovatief, modulair houten bouwsysteem voor energieneutrale en levensloopbestendige woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens. Het bouwsysteem Flex! en het concept van de warmteopslag met een warmtezuil kregen een eervolle vermelding.

Lees hier het nieuwsartikel over de winnaar en de 2 eervolle vermeldingen .
Bekijk het filmpje van de winnaar.
In de online brochure staan alle 23 inzendingen van 2017 in tekst en beeld bij elkaar.